31.10.11

El senyor gerent saluda el jalouin amb una castanya

Llegiu podrits, llegiu!!


BRUIXA PRIMERA
La caldera va voltant i així hi anirem tirant: un budell emmetzinat. Tu, gripau, que t’has estat un dia i trenta amagat sota la pedra foguera, i de verí t’has inflat, bull primer dins l’encantat aldarull de la caldera.

LES TRES
Au, treballa, canta i vola; canta, foc, i bull, cassola!

BRUIXA SEGONA
Pell tendra de serp de riu, bull dins l’infernal lleixiu. Ull de llangardaix verdós, granota, llengua de gos, ala de rata-pinyada, llenguda d’escurçó esqueixada, fibló d’una serp sense ulls, a dins el brou dóna bulls amb una ala de mussol; vés bullint dintre el perol, per fer la sopa infernal; vés bullint, olla fatal!

LES TRES
Au, treballa, canta i vola; canta, foc, i bull, cassola!

BRUIXA TERCERA
Dent de llop i pell de cuixa de dragó; mòmia de bruixa, gola de tauró voraç, cicuta collida al ras, fetge de jueu blasfem, fel de boc, teix que trenquem durant l’eclipsi de lluna; nas de turc i boca bruna de tàrtar: dit d’un petit escanyat en ser parit, amb la fossa per tot bres; fem-ne un brou greixós i espès, i d’un tigre la ventresca dintre el brou que tot ho envesca!

LES TRES
Au, treballa, canta i vola; canta, foc, i bull, cassola!

BRUIXA SEGONA
Refredem-ho amb sang de simi i l’embruix que no s’aprimi.
(Pàg. 94)


William Shakespeare. Macbeth.
Barcelona: Bruguera, 1979

4 comentaris:

  1. M'agrada veure que la merda del jaluin va guanyant territori... no se n'adonaran i en breu, i sense saber el per què, estaran fotent-se un gall d'indi el quart dijous de novembre.

    Muerte

    ResponElimina
  2. M'encanten els clàssics, no hi ha qui els superi!!! (castanyes, carabasses, por i panellets: ho remenem i ja tenim tradició nova, no siguem tant puristes, coi!)

    ResponElimina