23.9.09

El senyor gerent té problemes amb la seva lletra


Vostès saben escriure?. És a dir, el senyor gerent s’imagina que tots vostès saben escriure, llegir, i tocar el flabiol quant estan emprenyats. Però quant de temps fa que no escriuen un text amb bolígraf, llapis o estri similar, sobre un paper blanc immaculat?

Seber la tid, no troben que cada vegada més escrivim mitjançant l’artifici de tecles i pantalles, i menys embrutant-nos les mans de tinta, sentint un lleu dolor al canell i als dits, tot ondulant el paper per la transpiració de la mà?.

I no troben també que, quan ens veiem en la necessitat d’escriure alguna cosa en plan aquí te pillu aquí te matu, fotem una lletrota que te cagues?.

El senyor gerent, almenys, quan ha de prendre nota de quelcom que li pot interessar es veu embolicat en un garbuix de línies tortes, caràcters desajustats, lletres mal acabades, i marges traïdors que apareixen tot d’una.... sense parlar del tema dels putos accents, dièresis, i l’ortopèdia ortogràfica vària...

Al senyor gerent, que no ha lluït mai a nivell cal·ligràfic, se li ha plantejat aquesta qüestió quan avui, després de prendre nota d’una comanda del seu puny i lletra, ha penjat el telèfon, s’ha distret amb un altre tema, i quan a tornat a la nota, NO HA ENTES QUE COLLONS HAVIA ESCRIT ELL MATEIX. Collons, que vull dir que semblava àrab, hòstia....

I no, no és que el senyor gerent hagi fet mala lletra en aquell moment, perquè el bombonet de la secretària que ha fitxat, estigués precisament fent la “o” amb un canuto sota la seva taula del despatx (ja m’enten senyor Modgi). És perquè... collons, perquè fa mala lletra i punt.

El senyor gerent, però, no se’n sap avenir de la situació. És un problema de ser garrulo, o és un problema de senectud? Som Worddependents i aquest és el resultat de la nostra addicció? perquè quan escriu en català, sembla que ho faci amb àrab?

Collons, collons, ....el senyor gerent es rasca la barba, es tira un pet i tanca el llum de la tauleta de nit, una mica neguitós, reflexionant-hi...Alà és gran...

Estiguin bonets.


P.D.Em
temo que el senyor gerent no és l’únic. No s’amoïnin, però... vostès saben escriure?

5 comentaris:

  1. Sino més fos problemes amb la lletra...rai!!!...per cert jo també l'entés...

    ResponElimina
  2. Un servidor, que és un notes, no té aquest problema. Em refereixo que sóc molt d'escriure'm notes a mi mateix. Post-it's, paperets, a la mà... per evitar la mala memòria.

    Ara bé, el dia que em facin copiar la Biblia a mà, em cansaré de seguida. No com quan anàvem a col·legi, que teniem el canell i els dit en plena forma.

    ResponElimina
  3. jo sóc com el pare bukkakez. la meva ment només és capaç de projectar pensaments que puguin ser reproduïts en un post-it. de fet, reservo el meu canell per a d¡altres menesters (jugar a bàsquet, lògicament)

    ResponElimina
  4. Escriure a boli y paper no gaire, pero les pintures rupestres hem surten de collons.

    ResponElimina